10 Mart 2017 Cuma

Annemizin Cevizli Kurabiyesi


Annemizin Cevizli Kurabiyesi

Öncelikle bloggerlığa merhaba diyerek başlamak istiyorum. Nereden başlıcam, nasıl yapıcam derken bir yerlerden başlamak gerektiğini anladım. Çocukluğumdan beri mutfak ilgisi bitmek tükenmek bilmeyen biri halindeyim. Kendi kendime edindiğim bilgilerimi, büyüklerimden gördüklerimi sizlerle de paylaşmaya ve suskunluğuma son vermeye sonunda karar verdim. İlk tarifim olarak, sizlerle  annemin bütün çocukluğumuz boyunca vazgeçilmezi cevizli kurabiyesini paylaşacağım. Zaten adını da ' Annemizin Cevizli Kurabiyesi ' olarak koydum.

Malzemeler

 220gr. Margarin
 1.5 sb. Toz şeker
 1 sb. Yoğurt
 1 çb. Sıvıyağ
 1 pk. Kabartma tozu
 1 çk. Karbonat
 ½  limon
  2 Yumurta
 Alabildiği kadar un

Yapılışı 
Karbonat ve limon suyunu karıştırıp kabart. Yumurtaların beyazıyla sarısını ayır. Sarıları hamurun içine, beyazlarını da üstüne sürmek için kenara koy. Tüm malzemeyle beraber yumuşak bir hamur elde et. Hafif ele yapışan bir hamur olacak. İstediğiniz büyüklükte hamur kopartıp önce yumurtanın beyazına, sonra kırık cevize  batırıp önceden 200 C ‘de ısıtılmış fırında üstleri pembeleşene kadar pişir. Soğuyunca servis yap. Mutlaka denenmesi gereken lezzet diyorum ben her zaman. Afiyet olsun. Sevgilerimle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kısaca Yaratıcılarımızdan Bahsedelim

EVREN BAYIR :



1 Ocak 1973 İstanbul doğumlu. Evli, bir çocuk annesi. İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği mezunu. Özel bir kuruluşta çalışmakta ve yaşamını İstanbul’da sürdürmektedir. En büyük hobileri arasında yakın çevresine yapmaktan vazgeçemediği, çok sevdiği o güzel pasta ve kurabiyeleri.





EBRU ERDOĞAN :



18 Şubat 1974 Samsun doğumlu. Bekar. Özel Ata Koleji Mezunu. Özel bir dernekte gönüllü olarak dernek sekreterliği yapmakta. Yaşamını İstanbul’da sürdürmektedir. En büyük hobisi mutfak, kendisi için zamanın durduğu tek yer. Çevresine değişik tatlar sunmayı çok seven ve bu yüzden etrafındakilerin kilo alma kaygısı ile serzenişte bulunmaları ama yinede vazgeçemedikleri değişik tatların yaratıcısı. Çocukluğundan bu yana, içinde büyüttüğü çizim yeteneğini dışa vuramamasının üzüntüsünü hep yaşamıştır. Hani derler ya düşünce gücünün kuvvetiyle insanın yapamayacağı bir şey yoktur. İşte bu yaşam da bunun en büyük kanıtlarından biri. Sonunda bu yeteneğini dışa vurabileceği iki en büyük (çizim yeteneği ve mutfağı) hobisini birleştirdi. Ve çizimlerini gerçekleştirebildiği kişilere özel tasarımlı pastaları ortaya çıktı. Aynı zamanda diyabetli olduğu için tadamadığı tadların yaratıcısı.



Evren Bayır ve Ebru Erdoğan’ın yolları Özel Ata Koleji’nde kesişti. Ortaokul, lise ve sonrası toplam 26 yıllık değerli bir dostluk. Uzun yıllardır paylaştıkları bu dostluklarını ve sevgilerini şimdi renkli tatlar aracılığıyla sizlerlerle paylaşmak üzere adım atmışlardır.Hayatınız bizim dostluğumuzda olduğu gibi hep sevgi dolu hep renkli olsun.Biz keyifle yapıyoruz ve sizinde keyifle yemenizi istiyoruz. !!!!!!



Sevgiyle kalın,



Evren Bayır



Ebru Erdoğan