Annemizin Cevizli Kurabiyesi
Öncelikle bloggerlığa merhaba diyerek başlamak istiyorum. Nereden başlıcam, nasıl yapıcam derken bir yerlerden başlamak gerektiğini anladım. Çocukluğumdan beri mutfak ilgisi bitmek tükenmek bilmeyen biri halindeyim. Kendi kendime edindiğim bilgilerimi, büyüklerimden gördüklerimi sizlerle de paylaşmaya ve suskunluğuma son vermeye sonunda karar verdim. İlk tarifim olarak, sizlerle annemin bütün çocukluğumuz boyunca vazgeçilmezi cevizli kurabiyesini paylaşacağım. Zaten adını da ' Annemizin Cevizli Kurabiyesi ' olarak koydum.
Malzemeler
220gr.
Margarin
1.5
sb. Toz şeker
1 sb.
Yoğurt
1 çb.
Sıvıyağ
1 pk.
Kabartma tozu
1 çk.
Karbonat
½ limon
2
Yumurta
Alabildiği
kadar un
Yapılışı
Karbonat ve limon
suyunu karıştırıp kabart. Yumurtaların beyazıyla sarısını ayır. Sarıları
hamurun içine, beyazlarını da üstüne sürmek için kenara koy. Tüm malzemeyle
beraber yumuşak bir hamur elde et. Hafif ele yapışan bir hamur olacak. İstediğiniz büyüklükte hamur kopartıp önce yumurtanın beyazına, sonra kırık cevize batırıp önceden 200 C ‘de ısıtılmış fırında
üstleri pembeleşene kadar pişir. Soğuyunca servis yap. Mutlaka denenmesi gereken lezzet diyorum ben her zaman. Afiyet olsun. Sevgilerimle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder