15 Mart 2017 Çarşamba

Mısır Unu Pastası


Mısır Unu Pastası

5 günlük aradan sonra tekrar merhaba, Yoğun bir haftadan sonra nihayet pc min başına oturabildim. Bugün sizlerin karşısına her zaman kullanabileceğiniz bir tarif ile çıkmaya karar verdim. Akşam balık yaptınız diyelim hemen yanına 'mısır unu pastası' nı yapmayı unutmayın. Emin olun çok beğeni alacaksınız. Günlerinizde, çay saatlerinde vazgeçilmeziniz haline gelecek. Haydi bakalım şimdi tarifimize geçelim:

MALZEMELER 

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı su
  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Not  :  İsterseniz karışıma dereotu ve peynir ufalayabilirsiniz, Tamamen sizin isteğinize bağlı.

YAPILIŞI 

Tüm malzemeyi karıştır. Ben mikserle karıştırıyorum. En son içine istersem peynir ve dereotu veya sadece peynir koyup spatula ile karıştırıp, yağlanmıs kek kalıbına veya borcama döküp 180 derecede önceden ısınmış fırına atıyorum. Üstü pembeleşene kadar pişiriyorum. Kürdan kontrolü ile içinin de piştiğinden emin olduktan sonra fırından alıyorum. Biraz ılındıktan sonra kalıptan çıkarıyorum. Sıcak yemek daha keyifli oluyor, ama ben her daim seviyorum. Afiyet olsun. Sevgilerimle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kısaca Yaratıcılarımızdan Bahsedelim

EVREN BAYIR :



1 Ocak 1973 İstanbul doğumlu. Evli, bir çocuk annesi. İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği mezunu. Özel bir kuruluşta çalışmakta ve yaşamını İstanbul’da sürdürmektedir. En büyük hobileri arasında yakın çevresine yapmaktan vazgeçemediği, çok sevdiği o güzel pasta ve kurabiyeleri.





EBRU ERDOĞAN :



18 Şubat 1974 Samsun doğumlu. Bekar. Özel Ata Koleji Mezunu. Özel bir dernekte gönüllü olarak dernek sekreterliği yapmakta. Yaşamını İstanbul’da sürdürmektedir. En büyük hobisi mutfak, kendisi için zamanın durduğu tek yer. Çevresine değişik tatlar sunmayı çok seven ve bu yüzden etrafındakilerin kilo alma kaygısı ile serzenişte bulunmaları ama yinede vazgeçemedikleri değişik tatların yaratıcısı. Çocukluğundan bu yana, içinde büyüttüğü çizim yeteneğini dışa vuramamasının üzüntüsünü hep yaşamıştır. Hani derler ya düşünce gücünün kuvvetiyle insanın yapamayacağı bir şey yoktur. İşte bu yaşam da bunun en büyük kanıtlarından biri. Sonunda bu yeteneğini dışa vurabileceği iki en büyük (çizim yeteneği ve mutfağı) hobisini birleştirdi. Ve çizimlerini gerçekleştirebildiği kişilere özel tasarımlı pastaları ortaya çıktı. Aynı zamanda diyabetli olduğu için tadamadığı tadların yaratıcısı.



Evren Bayır ve Ebru Erdoğan’ın yolları Özel Ata Koleji’nde kesişti. Ortaokul, lise ve sonrası toplam 26 yıllık değerli bir dostluk. Uzun yıllardır paylaştıkları bu dostluklarını ve sevgilerini şimdi renkli tatlar aracılığıyla sizlerlerle paylaşmak üzere adım atmışlardır.Hayatınız bizim dostluğumuzda olduğu gibi hep sevgi dolu hep renkli olsun.Biz keyifle yapıyoruz ve sizinde keyifle yemenizi istiyoruz. !!!!!!



Sevgiyle kalın,



Evren Bayır



Ebru Erdoğan